viernes, 8 de abril de 2016

Xarim Aresté


Només tenia tretze anys quan va muntar, a Flix, la seva primera banda de punk, Ratera, seguida de Dog Hair, Mala Sang i encara alguna més. Tot just aterrat a Barcelona es va enrolar al projecte de rumba postmoderna Pantanito, que compaginava amb el garatge de Monoxide Pills. Tota aquesta energia es va projectar en el seu primer gran projecte personal, Very Pomelo, banda amb la que va publicar tres discos de rock'n'roll. Paral·lelament, en Xarim ha col·laborat amb artistes com Sanjosex, Maika Makovski, Paul Fuster, Antonio Arias o els renovats Sopa de Cabra, i ha endegat, més tard, el projecte en solitari, amb el disc Lladregots (2013). A La rosada (2014), el nou àlbum, aparca la forma habitual de tocar la guitarra per relacionar-se d’una altra manera, nova, fresca, amb el seu instrument de sempre. La guitarra no reclama protagonisme sinó que esdevé coixí, al servei de les necessitats de cada cançó. El disc, a més, va acompanyat d'un CD de regal, Cine Ebro: disset miniatures musicals que podrien ser bandes sonores de pel·lícules imaginàries, un experiment colorista que en Xarim ha volgut ubicar al vell cinema de Flix. El 2015 va rebre el 21è Premi Cerverí de lletres per a cançó per A l'Univers li sua.
Sólo tenía trece años cuando montó, en Flix, su primera banda de punk, Ratonera, seguida de Dog Hair, Mala Sangre y todavía alguna más. Apenas aterrizado en Barcelona se enroló al proyecto de rumba posmoderna Pantanito, que compaginaba con el garaje de Monoxide Pills. Toda esta energía se proyectó en su primero gran proyecto personal, Very Pomelo, banda con la que publicó tres discos de rock' roll.
Paralelamente, en Xarim ha colaborado con artistas como Sanjosex, Maika Makovski, Paul Fuster, Antonio Arias o los renovados Sopa de Cabra, y ha emprendido, más tarde, el proyecto en solitario, con el disco Rateros (2013). A La rosada (2014), el nuevo álbum, aparca la forma habitual de tocar la guitarra para relacionarse de otro modo, nueva, fresca, con su instrumento de siempre. La guitarra no reclama protagonismo sino que acontece almohada, al servicio de las necesidades de cada canción. El disco, además, va acompañado de un CD de regalo, Cine Ebro: diecisiete miniaturas musicales que podrían ser bandas sonoras de películas imaginarias, un experimento colorista que en Xarim ha querido ubicar en el viejo cine de Flix. El 2015 recibió el 21è Premio Cerverí de letras para canción para el Universo le suda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario